Dotari

INFRASTRUCTURA SI DOTARE

Spitalul de Boli psihice Cronice Borsa a trecut printr-un proces de relocare a activității pe amplasamentul intrat in proprietatea Județului Cluj si folosința spitalului in anul 2013.

Incinta spitalul cuprinde o suprafața de 25.499 mp, pe care sunt edificate clădirile care formează infrastructura in care spitalul își desfășoară activitatea de spitalizare a numărului de 195 pacienți, astfel:

  • Pavilionul I, clădire data in folosința in anul 2019. Pe cele 2 etaje si pe parter acestei clădiri sunt spitalizați nu număr de 129 pacienți, intr-un număr de 23 saloane cu grup sanitar propriu si 4 saloane cu grup sanitar comun. Spatiile de cazare sunt completate de spatii necesare desfășurării activității medicale ( săli de tratament, cabinete medicale, săli de recreere, farmaciei cu circuit închis, camera de garda) precum si cu spatii necesare activității curente ( boxe de cetățenie, încăperi lift rufe murdare, încăperi lift rufe curate, oficiu de nivel cu lift pentru alimente, vestiare pentru personalul care deservește clădirea, depozite).

In demisol clădirii sunt amplasate blocul alimentar (depozite, bucătăria si sala de mese), spălătoria centrala a unității si centrala termica care deservește aceasta clădire.

  • Pavilionul II in care sunt spitalizați un număr de 56 pacienți. In aceasta clădire sunt amplasate un număr de 11 saloane, care dispun de grupuri sanitare comune. Clădirea este deservita de o centrala termica.
  • Clădirea „ateliere” in care sunt spitalizați un număr de 10 pacienții in 2 saloane. In aceasta clădire sunt amplasate cabinete in care isi desfășoară activitatea psihologul, asistenții sociali, asistenta șefa, precum si ateliere tehnice.
  • Pavilionul de Ergoterapie in care sunt amplasate un număr de 3 ateliere in care se desfășoară activități de recreere si petrecere a timpului liber. Clădirea este deservita de o centrala termica.
  • Pavilionul administrativ este destinat desfășurării activității administrative, birouri, arhiva, etc.
  • Casa poarta asigura interfața spitalului si gestionează accesul in spital.

Incinta spitalul este împrejmuita, asigurata cu sisteme de supraveghere video, permite accesul si circulație interioara prin drumuri si alei pietonale.

Spațiul verde din incinta spitalului este bine întreținut si oferă un cadru ambiantal plăcut pacienților spitalizați.

Dotarea funcționala:

Aparatura si utilaje necesare funcționarii blocului alimentar

Aparatura si utilaje necesare funcționarii spălătoriei

Montcharj-uri pentru asigurarea funcționalității blocului alimentar si spălătoriei

Centrale termice

Rampe de acces pentru persoane cu dizabilități

Stație epurare

Sisteme de detecție de fum

Sisteme de supraveghere video interior si exterior

Sistem informatic integrat

Surse alternativa de energie electrica

Rețea acces internet gratuit pentru pacienți

 

Aparatura medicala :

Defibrilator semiautomat – 2 bucati

Defibrilator cu monitor –  1 bucata

Electrocardiograf  –  1 bucata

Lampa mobile examinare  –  1 bucata

Troliu instrumente – medicamente  – 1 bucata

EKG – 1 bucata

Aparat respirat – 3 bucati

Spitalul dispune de 1 ambulanta tip A2 si 1  Dacia Logan .