Dotari

INFRASTRUCTURA SI DOTARE

 

Capacitatea unitatii de a asigura spatii adecvate  de cazare , preparare si servire a mesei , spalatorie , activitati medicale si de ergoterapie , spatii de zi ,birouri si ateliere  este formata din spatii destinate pentru :

Cazarea pacientilor se realizeaza in 4 corpuri de cladire , astfel :

– Cladire Pavilion I ( fostul castel ) .In aceasta cladire sunt cazati un numar de aproximativ 150 pacienti : la etajul I – 7 saloane     si parter  – 5 saloane  .

– Cladire administrativa care contine alaturat de zona administrativa  un numar de 4 saloane.

– Cladire Pavilion II ,care a fost modernizat in 2 etape in care se afla 11 saloane .

– Cladire ateliere – unde au fost  amenajate un numar de  3  saloane epidemiologice  si 2  cabinete medicale  .

Prepararea si servirea mesei .

Depozitarea alimentelor se realizeaza in 2 incaperi care formeaza magazia   dotate cu vitrine frigorifice si frigidere  pentru fiecare tip de aliment, cantare si rafturi.

Prepararea alimentelor se realizeaza in cladirea bucatariei care este formata din vestiar,baie , depozit,sala de curatat legume,hol,bucatarie si sala de spalat vesela , sala de servire a mesei,hol pentru pacienti .Circuitele functionale sunt respectate, fara intrepatrunderi intre circuitul personalului ,al alimentelor al veselei ,al deseurilor menajere si al pacientilor .Bucatarie este dotata cu aparatura specifica : marmita electrica ,  masina de curatat cartofi legume ,masina de taiat  legume ,masina tocat carne , masini electrice de gatit  , etc .

Spalatoria spitalului.    

In cladirea spalatoriei se afla si baia centrala pentru pacienti precum si centrala termica care asigura necesarul de apa calda.Spalatoria cuprinde holul de triere al hainelor murdare,baia pentru dezinfectie , incaperea masinilor de spalat ( zona murdara ) ,incaperea uscator si calandru ( zona curata ) , depozit lenjerie , sala croitorie ,vestiar .Pavimentul este din tarket , tampalarie este degradata .

Activitati medicale si de ergoterapie.

Activitatile medicale se realizeaza in cele 2 cabinete medicale din Pavilionul Administrativ precum si in salile de tratamente din cladirea atelierelor .

Activitatile de ergoterapie se desfasoara in Pavilionul de ergoterapie format din  3 incaperi , 2 bai ,hol si terasa ,este dotat cu centrala termica .

Birouri si ateliere.

Birourile sunt situate in cladirea administrative, un numar de 3 incaperi .Atelierele muncitorilor sunt situate in cladirea atelierelor si insumeaza un numar

Curtea spitalului.  

Formata din zona verde,bine intretinuta ,alei din ciment,imprejmuirea spitalului a fost refacuta recent , iluminatul curtii se asigura partial.

Aparatura medicala :

–         Defibrillator semiautomat – 2 bucati

–         Defibrilator cu monitor –  1 bucata

–         Electrocardiograf  –  1 bucata

–         Lampa mobile examinare  –  1 bucata

–         Otoscpp – oftalmoscop  – 1 bucata

–         Troliu instrumente – medicamete  – 1 bucata

–         EKG

–         Aparat respirat – 3 bucati

Spitalul dispune de 2 ambulante tip A2 si 1 Dacia Logan .